Szolgáltatások - Vagyongazdálkodás

Befektetések
 • MKKV-k vagyongazdálkodása-kezelése
 • Ingatlanok kezelése
 • Ingatlanok üzemeltetése
 • Ingatlanok hasznosítása
 • Immateriális javak kezelése-hasznosítása
 • Közreműködés vagyonkezelő kiválasztásában

Vállalkozások képviselete

Vállaljuk bármekkora méretű, szervezeti felépítésű vállalkozás eseti vagy hosszú távú teljes körű kereskedelmi, jogi képviseletét igény szerint irodabiztosítással és fenntartással együtt is. A fenti megbízások keretein belül, közreműködünk kereskedelmi-befektetési ügyletek előkészítésében, részt veszünk az üzletkötői bonyolítói feladatok ellátásában és biztosítjuk a feladatok ellátásához szükséges jogi hátteret. Vállaljuk nemzetközi tranzakciók teljes körű megvalósítását, lebonyolítását.

MKKV-K vagyongazdálkodása-kezelése

A vagyongazdálkodás hosszú távú feladat. A vállalkozás megalapításától a működés befejezéséig tartó folyamatos kötelék, amely jogszabályi kötelezettségek, tulajdonosi elvárások, és a vállalkozások belső szabályzatai szerinti felelős gazdálkodási tevékenységet követel. Elvárás: vagyon megőrzés, optimális működés.

Vállaljuk megbízás szerint:

 • mikro-, valamint kis és középvállalkozások,
 • egyesületek, egyesülések,
 • magánjogi társaságok
 • és magánszemélyek vezetői kontrollingjét.

Ingó, ingatlan vagyontárgyak és immateriális javak feltérképezését, nyilvántartások aktualizálását. Támogatást biztosítunk a kezelői és a hasznosítói feladatokban.

Középtávú és eseti szerződéses kereteken belül vehető igénybe ez a szolgáltatásunk. Szektor-semlegesen, a vállalkozásokra vonatkozó hatályos jogszabályi keretek figyelembe vételével áttekintjük a cégstruktúrát. Javaslatot teszünk a szükségesnek tűnő, illetve a kockázatkerülőbb vagyongazdálkodást érintő megoldásokat eredményező változtatásokra, tekintettel többek között a vállalkozások készpénzáramlására és likviditására.

Üzletviteli tanácsadás MKKV-k számára

Felmérések igazolják, hogy a hazai piacon jelenlévő és működő vállalkozások jelenetős része, még mindig érzésből, üzleti stratégia nélkül, mint egy autokrativ módszerrel irányítva működik. Figyelmen kívül hagyják a vállalkozás életciklusát, nem tervezik meg, az „exit”-et Ez a módszer rövid és középtávon közvetlenül nem támogatja a vezetők valós érdekeit, közvetve pedig hosszú távon a vállalkozások, és tulajdonosaik érdekeire számszerűsíthetőn is negatív hatással van. A fentiekből következő anomáliák kezelésére, valamint egy megfelelően kialakított, strukturált és felépített, professzionálisan irányított cég igénye esetén kínáljuk fel ezt a komplex, konkrét vállalkozásra kidolgozott szolgáltatási csomagunkat szerződött partnereink részére.

Eseti jelleggel is kínáljuk vállalkozások átvilágítását, belső ellenőrzését vállalati tervek kidolgozását és általános gazdasági tanácsadást. Továbbá induló és működő vállalkozások könyvelését, könyvvizsgálatát adótanácsadással. Megbízás keretén belül területi és regionális irodai szolgáltatással.

Ingatlanok üzemeltetése

Vállaljuk illetve közreműködünk ingatlanok műszaki, fenntartási üzemeltetési feladatainak teljes körű ellátásában, őrzéssel, takarítással, porta- és recepciós szolgálattal együtt. A felújítási és fenntartási feladatok megrendelését is fogadjuk.

Ingatlanok hasznosítása

Bizományosi konstrukcióban vállaljuk vagy közreműködünk a hasznosítandó ingatlanok felmérésében, fotó- és felmérési dokumentációk, hőtérképek, energiatanúsítványok elkészítésében, hirdetések elektronikus úton történő feladásában, hirdetőkkel kapcsolatos feladatok ellátásában.

Immateriális javak kezelése-hasznosítása

Az immateriális javak fogalma:
Immateriális javak azok a nem anyagi eszközök, amelyek közvetlenül és tartósan szolgálják a gazdálkodó tevékenységét, forgalomképesek és általában vagyoni jogokat testesítenek meg. Többségében vásárlás útján, apportként (a társasági szerződésben meghatározott értékben), vagy saját előállítással (kísérleti fejlesztés) kerülhetnek be a nyilvántartásba.

Megbízás alapján, nyilvántartjuk saját adatbázisunkban, investment centerünkben. Eszközként bevonjuk a vállalkozás működésébe. Jól képzett, tapasztalt könyvvizsgáló-adótanácsadó és ügyvédi partnereinkkel részt veszünk eseti vagy folyamatos hasznosításukban, értékesítésükben.

Közreműködés vagyonkezelő kiválasztásában

 • Szolgáltatásunkat, privát ügyfelek, vállalkozások, társaságok részére nyújtjuk
 • A privát szféra részére nyújtott szolgáltatást személyes konzultáció előzi meg, Csak ezt követően, egy részletes megállapodásban rögzítettek szerint kezdődik meg a szolgáltatás.
 • A megbízók vállalkozásának és gazdálkodásának előzetes feltérképezése, valamint a valóságos és látens igények megfogalmazása után, részt veszünk a globális színtéren szóba jöhető vagyonkezelő szervezetek kiválasztásában, a megadott igénypontok szerint.